pondělí 22. června 2015

Léto je relativní.

To jak jsme se tehdy šly spontánně koukat do zverimexu na ráčky, jak si hrají v akvárku, mi teď připadá jako jeden z vůbec nejhezčích zážitků s tebou. A málem bych na něj úplně zapomněla.

Ale třeba už nebudu mít příležitost číst tvoje knížky, protože dopředu nikdy nevíš, kolik času máš s určitým člověkem.
-> Přestaň říkat takové hrozné věci.

Doma opulentní večeře a červené víno s mámou, nemůžu být šťastnější. Prohlížíme si se sestrami staré fotky a vzpomínáme na dečky a hrnečky z doby, kdy jsme byly děti. Povídám mámě o tom ořešáku.
A pak se dozvím, že mámin kamarád si uvařil odvar z tisu a jenom čekal, až zchladne.

Sdílení knih je největší blízkost.

"Time solves most things. And what time can't solve, you have to solve yourself.” Murakami Haruki

S nejdražšími na nejdelší den v roce. Jenom nekonečná pohoda, příčetné rozhovory, spousta jídla a vína. Bylo to příjemně příjemné jako vždy. Známe se už skoro polovinu našich životů, takže si nemusíme na nic hrát. A navíc je to zábavička.

Vyspím se doma, nebo až v hrobě…spíš v hrobě. Zrovna teď mi to připadá jako správné rozhodnutí.

Střídavě slzím u Hraběte a u Orange is the new black. Konečně tragická backstory Nicky a Boo.

Důležité je přijmout existenci gender fluid osob. Ještě důležitější ale je netvářit se, že dívčí dívky a klučičí chlapci jsou něco překonaného a zastaralého. Důležité je cenit na stejné úrovni, i když různým způsobem krásu gendrově neurčených osob i nádherně dívčích dívek. Všichni se tváří, že chtějí naprostou rovnost a vzápětí stejně začnou něco upřednostňovat.

A další věc. Ano, Ruby Rose je extrémně, globálně krásná, takovým způsobem, že se to dotýká všech. To ale neznamená, že nějak zastiňuje ostatní queer postavy v oitnb. Opravdu nevidím jediný důvod k těm nenávistným reakcím.

Ještě týden s fialovými víčky z nedospánku.

2 komentáře:

Eleanor řekl(a)...

Čtu tě, jen nestíhám ty všechny krásy okomentovat.
Já jen abys´ věděla. ;)

Pixie řekl(a)...

To po tobě nikdo nechce, drahá. Já jsem grafoman. A stejně jen zvracím duši. Divím se, že to vůbec někdo pravidelně čte.